Az Egészség Szava

Az Egészség Szava

Mi akadályozza azt, hogy jobban kihasználhassuk az agyunkat?

2024. június 13. - AzEgészségSzava

Röviden, mi magunk. 

Az egy teljesen elterjedt nézet, hogy az agyunk 10-20%-át vagy esetleg 50% használjuk ki. De vajon miért nem az egészet?

Testünkben a legtöbb koleszterint az agysejtjeink tartalmazzák, ahhoz hogy az agyadban legyen elég koleszterin = zsírsav a tökéletes működéséhez, a testedben elég koleszterinnek / zsírsavnak kell ahhoz lenni, hogy ez lehetővé válhasson.

Az agy működéséhez szükséges koleszterint, Omega3 zsírsavakat, DHA-t a szervezetünk nem képes előállítani, ezért ezeket a táplálkozásod során juttatod be a szervezetbe, szerencsés esetben.

Mindenféle diéták, egészségügyi szervezetek az elmúlt évtizedekben elérték azt, hogy sokan rettegnek a zsíroktól, mert ha zsírt esznek, ami alatt én állati zsírokat értek (sertés/kacsa zsír, vaj, faggyú,zsíros húsok, tepertő, halak) akkor kövérek lesznek. Hát attól biztos, hogy nem!

Látott már valaki kövér oroszlánt? Mert az oroszlán kiválogatja a száraz húst és a zsákmány zsírját ott szokta hagyni? Egy oroszlán esetleg akkor hízik meg, ha nem a fajnak megfelelő étrendet eszi. Az emberek esetén pont ugyanez a helyzet áll fenn…

A jelenlegi általános olajban és növényi kencékben , cukrokban, szénhidrátokban bővelkedő európai étrendben, gyakorlatilag nem található omega 3 zsírsav. Ha nem táplálod az agysejtjeidet, mégis mitől működne, fejlődne az agyunk? Az agysejt építéshez állati fehérje kell és állati zsír, a gyerekeknek is! Nem egyszer szalad fel a szemöldököm az ovis étkeztetésen…

agy.jpg

Ezzel ellentétben, ha megkérdeznénk 100 embert arról, hogy szerinte van-e összefüggés a cukor fogyasztás és az agy működése között, 99.9%ban rávágnák, hogy Igen, „az agynak kell a cukor” vagy „vizsgák, dolgozatok előtt mindig csokit ”kell” enni.”

Ez a nézet azért terjedt el, mert ha egy pillanatra belegondolsz és felidézed magadban egy átlagos élelmiszerüzlet képét, akkor leesik, hogy jéé, mi lenne a boltban kapható portétkák 90%ával, ha az emberek nem fogyasztanának cukrot? Az egyetemi kutatásokat mindig azok a cukor, csoki, chips, rágcsa és olajipari óriás vállalatok szponzorálják, amelyek valamilyen formában nagy profitra akarnak szert tenni és a pénzükért cserébe azt várják, hogy a Harvard a Stanford és a többiek, azt hozzák ki eredménynek, amit ők hallani akarnak = terméket tudnak vele eladni és egy adott kutatásból kiragadják azt a mondatot, morzsát, ami ezt hangsúlyozza.

Vissza az agyhoz, bármilyen meglepő, nem kell az agy működéséhez napi fél tonna cukrot, csokit, szénhidrátot, gyümölcsöt enni, mert a szervezetünk tökéletes és a májunk a glükoneogenezis során azt a szükséges 4 grammnyi cukrot, ami szervezetnek kell, elő tudja állítani a vörös vérsejtjeink számára.

Dr Ken D. Berry: A glükoneogenezis egy másik szubsztrátból glükóz előállításának folyamata.
A máj, a vese, a belek és még az agyban lévő asztrociták is képesek erre a normális folyamatra.” 

Ez egy kereset vezérlet, folyamat, ha kell glükóz, állítanak elő, ha nem kell, nem állítanak elő.

Most, már tudjuk, hogy állati zsírok kellenek agyunk működéséhez. Amik fel is szívódnak, azok nem feldolgozott állati eredetű ételekben találhatóak. Itt egy másodpercre kitérnék arra, hogy mivel abban nincs a gyógyszeriparnak pénze, ha te simán megeszed a fél tucat tojást, a 400Ftos szardínia konzervet, a helyi halat, a sertéshúst a vadat, kacsazsírt, ezért soha sehol nem fogod azt olvasni, hogy „figyu, egyél rendesen, ne pedig vitaminokat szedjél marokszámra, hisz a vivőanyagok miatt úgy sem tud olyan jól felszívódni, mint az állati eredetű táplálék, csak azért ajánlgatjuk, hogy keressünk rajtad.”

Bár arra kondicionálnak minket évtizedek óta, hogy mindenből a gyári mű a legjobb, nyilvánvalóan mindenből a természetes a legjobb!

A feldolgozott élelmiSZERek túlnyomó része olyan vegyületekkel van megspékelve, amelyek gyakran azt is megakadályozzák, hogy a hasznos táplálék felszívódjon.

A mentális betegségek, skizofrénia, szklerózis multiplex, Alzheimer, epilepszia tünetmentessé tehető egy ketogén / magas zsírtartalmú hús alapú étkezéssel.

Aki belevág a ketogén / carnivore életmódba, magamat is beleértve, az első eredmény mindig az, hogy a köd leszáll az agyunkról, és éles elmével, tisztábban gondolkodunk, hisz már nem terheljük meg a testünket cukorral, olajjal nem megemészthető SZERekkel, így több energia marad az agynak és ha egyszer megtapasztalod a tiszta elmét, már nem akarsz visszamenni oda, ahonnan jöttél...

Továbbá az is az első hetek nyereménye, hogy jobban tudunk hallgatni a testünk jelzéseire és szinkronba kerül a testünk, lelkünk a tudatunkkal.

Ezekre sok élő példa van, de mivel nem hoz a konyhára, szinte soha sem ajánlaná egy orvos, ők mást tanultak az egyetemen. Tünetkezelést és gyógyszereladást, jutalékért cserébe.

Tisztelet a kivételnek!

Ehhez a témához szeretnék Nektek ajánlani egy tanulságos filmet is:

Sohasem Ártok! - Meryl Streep főszereplésével

https://www.youtube.com/watch?v=6cFig1S4kRM&t=14s

Egyetek sok húst, halat, vadat, tojást, vajat!

Egészségetekre!

 

#egészség #skizofrénia #szklerózismultiplex #Alzheimer #epilepszia

A bejegyzés trackback címe:

https://azegeszsegszava.blog.hu/api/trackback/id/tr5518427491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása