Az Egészség Szava

Az Egészség Szava

Miért nem használjuk ki az agyunk teljes kapacitását?

2025. január 22. - AzEgészségSzava

Ezen gondolkodott már valaki közületek?

Az egy teljesen elterjedt nézet, hogy az agyunk 10-20%-át vagy esetleg 50% használjuk, de vajon miért nem az egészet?

Testünkben a legtöbb koleszterint az agysejtjeink tartalmazzák, ahhoz hogy az agyadban legyen elég koleszterin = zsírsav a tökéletes működéséhez, az egész testedben elég koleszterinnek / zsírsavnak kell ahhoz lenni, hogy ez lehetővé válhasson.

Az agy működéséhez szükséges koleszterint, Omega3 zsírsavakat, DHA-t a szervezetünk nem képes előállítani, ezért ezeket a táplálkozásod során juttatod be a szervezetbe, szerencsés esetben.

Mindenféle diéták, egészségügyi szervezetek az elmúlt évtizedekben elérték azt, hogy sokan rettegnek a zsíroktól, mert ha zsírt esznek, ami alatt én állati zsírokat értek (sertés/kacsa zsír, vaj, faggyú,zsíros húsok, tepertő, halak) akkor kövérek lesznek. Hát attól biztos, hogy nem!

Látott már valaki kövér oroszlánt? Az oroszlán talán kiválogatja a száraz húst és a zsákmány zsírját ott szokta hagyni? Egy oroszlán esetleg akkor hízik meg, ha nem a fajnak megfelelő étrendet eszi. Az emberek esetén pont ugyanez a helyzet áll fenn…

A jelenlegi, olajban és növényi kencékben, cukrokban, szénhidrátokban bővelkedő európai általános étrendben, gyakorlatilag nem található omega 3 zsírsav. Ha nem táplálod az agysejtjeidet, mégis mitől működne rendesen az agyunk? Az agysejt építéshez állati fehérje kell és állati zsír, a gyerekeknek is! Nem egyszer szaladt fel a szemöldököm az ovis étkeztetésen….

Ezzel ellentétben, ha megkérdeznénk 100 embert arról, hogy szerinte van-e összefüggés a cukor fogyasztás és az agy működése között, 99.9%ban rávágnák, hogy Igen, „az agynak kell a cukor” vagy „vizsgák, dolgozatok előtt mindig csokit ”kell” enni.”

Ha most egy pillanatra belegondolsz és felidézed magadban egy átlagos élelmiszerüzlet képét, akkor leesik, hogy jéé, mi lenne a boltban kapható portétkák 90%ával, ha az emberek nem fogyasztanának cukrot? Kinek adnék el? Az egyetemi kutatásokat mindig azok a cukor, csoki, chips, cola, rágcsa és olajipari óriás vállalatok szponzorálják, amelyek valamilyen formában nagy profitra akarnak szert tenni termék eladással és a szponzor pénzükért cserébe azt várják, hogy a Harvard a Stanford és a többiek, olyan eredményeket produkáljanak, amit ők hallani akarnak = amivel terméket lehet eladni, ezért egy adott kutatásból kiragadják azt a mondatot, morzsát, ami ezt indokolja.

agy.jpg

Vissza az agyhoz, bármilyen meglepő, nem kell az agy működéséhez napi fél tonna cukrot, csokit, szénhidrátot, gyümölcsöt enni, mert a szervezetünk tökéletes és a májunk a glükoneogenezis során azt a szükséges 4 grammnyi cukrot, ami szervezetnek kell, elő tudja állítani a vörös vérsejtjeink számára akkor is ha nem eszünk semmiféle szénhidrátot.

„A glükoneogenezis egy másik szubsztrátból glükóz előállításának folyamata. A máj, a vese, a belek és még az agyban lévő asztrociták is képesek erre a normális folyamatra.” („Dr Ken D. Berry)

Ez egy kereset vezérlet, folyamat, ha kell glükóz, állítanak elő, ha nem kell, nem állítanak elő.

Most, már tudjuk azt, hogy állati zsírok kellenek agyunk működéséhez, mert azok fel is szívódnak és betudnak épülni. Itt egy másodpercre kitérnék arra, hogy mivel abból nincs a gyógyszeriparnak pénze, ha te megeszed a fél tucat tojást, a 450Ft-os szardínia konzervet, a helyi halat, a sertéshúst a vadat, kacsazsírt, ezért soha sehol nem fogod azt olvasni, hogy „figyu, egyél rendesen, ne pedig vitaminokat szedjél marokszámra, hisz a vivőanyagok miatt úgy sem tud olyan jól felszívódni, mint az állati eredetű táplálék, leginkább azért ajánlgatjuk, hogy keressünk rajtad.”

Bár arra kondicionálnak minket évtizedek óta, hogy mindenből a gyári mű a legjobb, nyilvánvalóan mindenből a természetes a legjobb!

A feldolgozott élelmiSZERek túlnyomó része olyan vegyületekkel van megspékelve, amelyek gyakran azt is megakadályozzák, hogy a hasznos tápanyag felszívódjon.

A mentális betegségek, skizofrénia, szklerózis multiplex, Alzheimer, epilepszia tünetmentessé tehető egy ketogén / magas zsírtartalmú hús alapú étkezéssel.

Aki belevág a ketogén életmódba, az első eredmény mindig az, hogy a köd leszáll az agyunkról, és éles elmével, tisztábban gondolkodunk, hisz már nem terheljük meg a testünket cukorral, olajjal nem megemészthető SZERekkel, így nagyobb kapacitással tud az agynak működni és ha egyszer megtapasztalod a tiszta elmét, soha nem akarsz visszamenni oda, ahonnan jöttél... Továbbá az is az első hetek nyereménye, hogy jobban tudunk hallgatni a testünk jelzéseire és szinkronba kerül a testünk, lelkünk a tudatunkkal.

Ehhez a témához szeretnék Nektek ajánlani egy tanulságos filmet is:

Sohasem Ártok! - Meryl Streep főszereplésével

https://www.youtube.com/watch?v=6cFig1S4kRM&t=14s

Egyetek sok húst, halat, vadat, tojást, vajat!

Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://azegeszsegszava.blog.hu/api/trackback/id/tr6618780372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása